Bedrifter oppfordres til dobbeltarbeid

Trond BrendenRevisor Trond Brenden hos Hedemarken Regnskap er bekymret for at bedriftskunder kan påføre seg selv både kostnader og dobbeltarbeid ved å bruke bankens egen fakturatjeneste.

Enkelte banker tilbyr nå fakturatjeneste til bedriftskunder. Tjenesten markedsføres med at man får en raskere og enklere behandling av fakturaer, noe Brenden mener er direkte feilinformasjon:
– De aller fleste bedrifter er tilknyttet et regnskapskontor med egne online-løsninger for fakturaadministrasjon.  Som eksempel kan nevnes Vekstra sin Duett-løsning med Min Side, der man enkelt kan logge seg rett inn i sitt eget regnskap, så å si. Her kan man både sende faktura og registrere innbetalinger selv.

Så hvorfor sende faktura fra nettbanken med kopi til regnskapsfører når man kan sende faktura rett fra regnskapssystemet?
– Når man sender fakturakopi til regnskapsføreren sin, må denne bokføres, deretter må betalingen bokføres – det er da mye enklere å gjøre operasjonen i ett system, og få det rett inn i regnskapet?

Trond Brenden skjønner det kan være en utfordring å orientere seg i jungelen av tjenester og produkter for de som bare vil ha jobben gjort på enkleste måte.
– Ta kontakt med regnskapsføreren din og be ham gi deg råd om hvordan dette bør gjøres, oppfordrer han. – Fakturaadministrasjonen er allerede tilrettelagt for de som ønsker det, kun tastetrykk unna. Både enkelt, rimelig og effektivt, legger han til med et smil.