Fra røde tall til millionoverskudd – på rekordtid

Trond BrendenFor to år siden var Vekstra Hedemarken BA på Stange og Blæstad på vei mot nok et underskuddsår. De ansatte tok grep og kjøpte selskapet. Med en god leder i spissen har Hedemarken regnskap AS klart å snu selskapet fra røde tall til virkelig god butikk. 

Daglig leder Trond Brenden mottok nylig en intern utmerkelse for arbeidet med å få bedriften på beina igjen. Regnskapsførerkjeden Vekstra, som selskapet er franchisetagere i, er mektig imponert over innsatsen og de oppsiktsvekkende resultatene som bedriften har klart å oppnå. Selv var han aldri i tvil om hva som skulle til:
– Målet var å få til framdrift, og det raskt. Fokus på effektivisering og bevissthet rundt egne rutiner var essensielt i tillegg til nedbemanning. Slik oppnådde vi faktisk å frigjøre tid der det tidligere hadde vært naturlig å erstatte ansatte som sluttet, forklarer Trond. Men prosessen har langt fra vært smertefri.
– Endringsprosesser er vanskelige, sier han. – Det har vært en tøff jobb å få alle med på laget. Noen har takket for seg, mens andre har ønsket forandringer velkommen. Det handler like mye om bedriftskultur som tallknusing, sier den registrerte revisoren som har en nokså utradisjonell karrieremessig bakgrunn. Noe han mener kommer godt med. – Vi bør alltid bevege oss i den retningen der vi gjør noe som faktisk virker! Fremover, smiler han. I fremtiden ligger i de nye reglene, teknologien og nye løsningene.